Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Dec.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske sankcije Ukrajini od 1. januara

Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je danas direktivu za uvođenje ekonomskih sankcija protiv Ukrajine, koje stupaju na snagu 1. januara 2016. godine kao odgovor na kaznene mere koje je Kijev uveo Moskvi.

Ruski premijer je objasnio da su mere protiv uvoza poljoprivredne robe, sirovih materijala i prehrambenih proizvoda u avgustu bile uvedene protiv Islanda, Norveške, Lihtenštajna, Crne Gore i Albanije, a da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Ukrajina biti dodata na ovu listu ako Kijev postigne dogovor sa EU o ekonomskom delu Sporazuma o pridruživanju.

"Pošto je Ukrajina donela odluku o sprovođenju Sporazuma o pridruživanju, a sa Rusijom nije postignut poseban dogovor, ove mere će obuhvatiti i Ukrajinu, počevši od 1. januara", naglasio je Medvedev.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.