Rusija zahvalna Srbiji na podršci

Izvor: RTS, 06.Maj.2014, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zahvalna Srbiji na podršci

Rusija veoma zahvalna na podršci srpske javnosti i srpskih političara ruskom stavu prema pitanju Krima i tragičnim događajima u Ukrajini, rekao predsednik Dume Sergej Nariškin.

Političari i javnost u Srbiji objektivno procenjuju situaciju u Ukrajini i izvlače veoma precizne zaključke o tamošnjim događajima, na čemu im je Rusija zahvalna, rekao je u Beogradu predsednik Državne Dume Ruske Federacije Sergej Nariškin.

Poručio je da će se Rusija, kad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je reč o Kosovu i Metohiji, uvek zalagati za onu odluku koja će odgovarati interesima Srbije i srpskog naroda.

"Govorio sam i ponoviću da je Rusija veoma zahvalna na podršci srpske javnosti i srpskih političara ruskom stavu u vezi sa pitanjem Krima i tragičnim događajima u Ukrajini", rekao je Nariškin novinarima na marginama rusko-srpsko naučnog skupa "Balkanski dijalog 2014." u hotelu "Hajat".

Zahvalio je Srbiji na tome što nije podržala antirusku rezoluciju i nije popustila pod pritiscima da usvoji sankcije Rusiji koje su, kako je rekao, potpuno protivpravne.

"Smatram da srpski političari veoma objektivno prate činjenice i događaje u Ukrajini i iz njih izvlače vrlo precizne zaključke", rekao je Nariškin.

Na pitanje novinara da li postoji mogućnost vojne intervencije Rusije na teritoriji Ukrajine, Nariškin je odgovorio da će Rusija preduzimati "apsolutno sve moguće političke, diplomatske, humanitarne napore kako bi nasilje i bezakonje koje se dešavalo i dešava u Ukrajini bilo sprečeno".

Nariškin je, takođe, rekao da mu je velika čast što boravi u poseti Srbiji, "koju vežu duboko ukorenjene veze sa Rusijom" i izrazio zadovoljstvo što su odnosi naših dveju zemalja podignuti na strateški nivo.

Nariškin je, takođe, naveo da je juče, prvog dana posete, zajedno sa članovima ruske delegacije imao detaljne i otvorene konsultacije sa poslanicima i predsednicom Skupštine Srbije o širem krugu pitanja u vezi sa međunarodnom agendom i međuparlamentarnom saradnjomkroz zajedničke akcije.

Tokom konsultacija i političkih sastanaka bilo je, naravno, i reči o Kosovu i Metohiji, rekao je Nariškin.

"Ponovio sam da je Rusija oduvek branila stav Srbije, stav koji je zasnovan na načelima međunarodnog prava i Rusija će se uvek zalagati za onu odluku koja će odgovarati interesima Srbije i srpskog naroda", zaključio je predsednik Državne Dume Ruske Federacije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Srbija je objektivna oko krize u Ukrajini i Rusija joj je zahvalna na tome!"

Izvor: Press, 06.Maj.2014

On je, takođe, poručio da će se Rusija, kad je reč o Kosovu i Metohiji, uvek zalagati za onu odluku koja će odgovarati interesima Srbije i srpskog naroda... - Govorio sam i ponoviću da je Rusija veoma zahvalna na podršci srpske javnosti i srpskih političara ruskom stavu u vezi sa pitanjem...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.