Rusija spremna na dijalog sa Ukrajinom

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 16:22

"Rusija spremna na dijalog sa Ukrajinom"

Moskva nikada nije izbegavala direktan dijalog sa Kijevom, uključujući i dijalog na najvišem nivou, ali on mora biti usmeren ka postizanju određenih rezultata.

Ovo je izjavio danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko na konferenciji za novinare.

"Što se tiče izjave (ukrajinskog) predsednika (Volodimira) Zelenskog o spremnosti za direktni dijalog sa (ruskim) kolegom predsednikom (Vladimirom) Putinom, mogu da potvrdim da Rusija nikada nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbegavala direktan dijalog", rekao je Rudenko za TAS.

On je istakao da su dvojica predsednika imali dijalog preko telefona i da su se sastali u Parizu decembra 2019. godine.

"Najznačajnija stvar za nas je da obezbedimo da taj dijalog ima za cilj postizanje određenih rezultata, a ne promociju bilo koga", dodao je Rudenko.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija spremna na dijalog sa Ukrajinom: "Cilj je postizanje rezultata, a ne promocija bilo koga"

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020

Rusija nije nikada izbegavala dijalog sa Kijevom..Moskva nikada nije izbegavala direktan dijalog sa Kijevom, uključujući i dijalog na najvišem nivou, ali on mora biti usmeren ka postizanju određenih rezultata...Ovo je izjavio danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko na konferenciji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.