Rusija Kijevu: Prekinite ofanzivu na proruse

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2014, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija Kijevu: Prekinite ofanzivu na proruse

Rusija je pozvala Kijev da prekine vojnu ofanzivu na istoku Ukrajine i naglasila da novoizabrane proruske vođe sada imaju dovoljna ovlašćenja za dijalog sa ukrajinskim vlastima.

Novoizabrani lideri na istoku Ukrajine imaju legitimitet za dijalog sa Kijevom smatra Rusija

 

 

"Proruski lideri koji su u nedelju izabrani, imaju dovoljan autoritet da vode proširen i trajan dijalog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa ukrajinskim vlastima", izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Grigorij Karasin u izjavi za agenciju TASS.

 

"Taj rad može da bude produktivan samo ako se zasniva na izbalansiranom dijalogu i uzajamnom poštovanju, i ako Kijev odustane od vojnih operacija", dodao je on.

 

Rusija je podržala juče održane izbore u dvema samoproglašenim nezavisnim republikama Donjeck i Lugansk, na istoku Ukrajine.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštio da su tim izborima te dve oblasti dobile izabrane predstavnike, ovlašćene da povrate stabilnost u tim oblastima poremećeni oružanom separatističkom pobunom.

 

EU i SAD su kritikovale održavanje tih izbora, smatrajući ih kršenjem ukrajinskih zakona i narušavanjem sporazuma o prekidu vatre postignutog pre dva meseca. Visoka predstavnica EU Federika Mogerini je sinoć saopštila da Unija neće priznati te izbore. 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.