Rusi napadaju, i to žestoko

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 15:46

Rusi napadaju, i to žestoko

Rusija pokrenula talas napada velikih razmera na Kijev i druge delove Ukrajine, izjavili su jutros ukrajinski zvaničnici.

Najmanje pet osoba je povređeno u napadima na Kijev, navode ukrajinski mediji, dodajući da su ruski projektili zapalili skladište hrane u Odesi na Crnom moru, a eksplozije su zabeležene i u nekoliko drugih ukrajinskih regiona.

Novi napadi dolaze dok se Moskva priprema za vojnu paradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povodom Dana pobede u utorak 9. maja, ključnu godišnjicu za predsednika Vladimira Putina, koji je evocirao duh sovjetske vojske koja je porazila snage nacističke Njemačke i izjavio da će Rusija poraziti Ukrajinu koja je navodno bila u rukama neonacista.

Rusija je intenzivirala i granatiranje Bahmuta, nadajući se da će ga zauzeti do utorka, rekao je vrhovni ukrajinski general zadužen za odbranu opkoljenog grada, nakon što je ruska plaćenička grupa Vagner, po poslednjim informacijama, odustala od planova za povlačenje.

Nakon što su sirene za vazdušni napad satima odjekivale iznad otprilike dve trećine Ukrajine, mediji su takođe izveštavali o eksplozijama u južnoj regiji Herson i jugoistočnoj Zaporožje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.