Rusi izvršili napad bez presedana

Izvor: B92, 16.Avg.2022, 23:01

"Rusi izvršili napad bez presedana"

Ukrajinski operater nuklearne elektrane Energoatom osudio je u saopštenju "bez presedana" ruski sajber napad na svoju veb stranicu.

Dodao je da rad nije prekinut.

"Dana 16. avgusta 2022. godine izveden je najjači sajber napad od početka ruske vojne operacije na zvaničnu veb stranicu Energoatoma“, objavio je operater na Telegramu. Sajt je "napadnut sa ruske teritorije“, dodao je on.

Sajt Energoatoma bio je na udaru ruskih hakera tri sata. Ovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napadi su se desili u vreme velikih tenzija oko nuklearne elektrane u Zaporožju.

Bio je meta nekoliko udara za koje Moskva i Kijev optužuju jedni druge, podstičući strahove u Evropi od nuklearne katastrofe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajinski nuklearni operater optužuje ruske hakere za napad na njegovu web stranicu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Avg.2022, 08:30

Ukrajinski državni nuklearni operater Energoatom rekao je 16. augusta da su ruski hakeri pokrenuli višesatni napad na njegovu web stranicu, ali je rekao da su veliki problemi izbjegnuti. Za napad je okrivila, kako se navodi, rusku grupu pod nazivom "narodnaja kiberarmija" ili "popularna sajber armija". Ruske...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.