Rusi idu korak dalje: Migrante šalju na front?

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 18:55

Rusi idu korak dalje: Migrante šalju na front?

Šef ruskog federalnog kriminalnog centra Aleksandar Bastrikin predložio je da svi migranti koji su dobili rusko državljanstvo budu poslati na front u Ukrajinu.

Bastrikin je ukazao na povećanje broja ubistava koje su počinili migranti u Rusiji.

U tom kontekstu, pomenuo je ideju slanja migranata u rat protiv Ukrajine i, u slučaju odbijanja, deportovanja.

"Ljudi kažu da dok su Rusi na frontu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << migranti napadaju našu pozadinu. Ne želite da idete na front, ne želite da ispunite svoju građansku dužnost, onda se ljubazno vratite kući", rekao je Bastrikin, prenosi Rojters. medijima.

Prema važećim zakonima, lica sa dvojnim državljanstvom ne podležu regrutaciji u rusku vojsku, već se mogu pridružiti ruskim oružanim snagama samo kao dobrovoljci nakon potpisivanja ugovora.

Dan ranije, poslanik komunista Mihail Matvejev najavio je da priprema nacrt zakona koji bi omogućio slanje migranata sa ruskim državljanstvom u „Specijalnu vojnu operaciju“, kako Rusija zvanično naziva rat protiv Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.