Putin ih preporodio: Ukrajino, do viđenja

Izvor: B92, 22.Feb.2017, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin ih preporodio: Ukrajino, do viđenja

Krim -- Budžet Krima je dva i po puta veći nego u doba kada je poluostrvo bilo deo Ukrajine, ističe lider Krimske republike Sergej Aksjonov.

Prihodi budžeta su skoro dva puta veći od statistike iz ukrajinskog perioda, čak i bez uzimanja u obzir federalne pomoći, pojašnjava on.

“U najbolje vreme iz perioda Ukrajine budžet Krima iznosio je malo više od 22 milijarde rubalja. Dakle, za samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri godine, bez obzira na sve blokade i sankcije, bez obzira na komplikovani prelazni period, Krim je po prihodima budžeta skoro dva puta jači nego u periodu dok je bio pod ukrajinskom upravom, i to bez uzimanja u obzir federalne pomoći”, napominje Aksjonov.

Prema njegovim rečima, još jedna pozitivna tendencija jeste znatno povećanje obima finansiranja glavnih sfera ekonomije i socijalne sfere.

Na Krimu su odbacili i bilo kakve planove o revidiranju odluke o pristupanju Rusiji, odnosno “probne balone” iz SAD i od nekih ukrajinskih političara.

Naime, na predlog nekih krugova iz Kijeva, navodno, u SAD se razmatra mogućnost da Ukrajina dâ u najam Krim Rusiji na nekoliko decenija, pa da se onda održi referendum.

Međutim, Rusija je odbacila sve priče o reviziji referendumske odluke o pristupanju Krima i saopštila da je Krim deo ruske teritorije i da o tome nema nikakvih pregovora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evo kako je Putin preporodio Krim

Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2017

"Budžet Krima je dva i po puta veći nego u doba kada je poluostrvo bilo deo Ukrajine", ističe lider Krimske republike Sergej Aksjonov...Prihodi budžeta su skoro dva puta veći od statistike iz ukrajinskog perioda, čak i bez uzimanja u obzir federalne pomoći, pojašnjava on...- U najbolje vreme...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.