Putin ide korak dalje? Šalje vojsku VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 27.Sep.2022, 10:39

Putin ide korak dalje? Šalje vojsku VIDEO/FOTO

Dugi redovi vozila formiraju se na graničnim prelazima Rusije sa susednim zemljama, pošto je Moskva proglasila mobilizaciju zbog vojne operacije u Ukrajini.

Kako tvrde svetski mediji, prva mobilizacija posle Drugog svetskog rata uticala je na to da se brojni muškarci odluče na to da odu iz Rusije.

Šef kontrolnog punkta u gradu Altanbulagu rekao je da je od srede više od 3.000 Rusa ušlo u Mongoliju preko prelaza.

Svetski mediji tvrde da su se pojavile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spekulacije da će do kraja septembra Rusija da zatvori granice, te se pretpostavlja da je to najverovatnije bio znak mnogima da krenu za Finsku, Gruziju, Mongoliju, Kazahstan i drugde.

Zvanični Kremlj se i dalje ne odlučuje na potez da zatvori ruske granice, ali mediji tvrde da su se na graničnim prelazima pojavili vojnici.

Ruski portal "Meduza", koji radi u inostranstvu, tvrdi da ruske vlasti planiraju da zatvore granice za muškarce koji ispunjavanju uslove za mobilizaciju i to posle referenduma koji se odvijaju u regionima Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje.

Satelitska kompanija Maksar objavila je snimke rusko-gruzijske granice, na kojoj se vidi ogromna kolona vozila koja ulazi iz Rusije u Gruziju.

Prema nekim navodima, na nekim deonicama redovi su dugi i po 16 kilometara, javlja CNN.

Svedoci tvrde da neki čekaju i po 48 sati da uđu u Gruziju, a američka televizija CNN tvrdi da su ruske snage došle na taj prelaz u oklopnom vozilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zašto Rusija i Ukrajina ratuju? Kraj se ne nazire VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 27.Sep.2022

Svetska javnost sa velikom dozom zebnje prati šta se dešava tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, koju je predsednik Vladimir Putin pokrenuo u februaru...U Ukrajini se vode žestoke borbe ruskih i ukrajinskih vojnika, a oprečni izveštaji preplavil su javno mnjenje...Primer tome je bila ofanziva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.