Proruski pobunjenici počeli da izdaju pasoše

Izvor: B92, 16.Mar.2016, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proruski pobunjenici počeli da izdaju pasoše

Donjeck -- Prvi pasoši samoproglašene "Narodne Republike Donjeck" (NRD) podeljeni su na istoku Ukrajine, koja je pod kontrolom proruskih pobunjenika.

Prvi pasoš je izdat predsedniku NRD-a Aleksandru Zaharčenku na ceremoniji u sali imigracione službe u Donjecku.

Zaharčenko je potom podelio 16 pasoša mladim proruskim pobunjenicima koji su napunili 16 godina tokom konflikta započetog u aprilu 2014. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u kojem je poginulo oko 9.200 ljudi.

Rusija nije zvanično priznala tu teritoriju separatista tako da se ne zna da li će pasoš važiti u toj zemlji.

Agencija Frans pres s mesta zbivanja javlja da pasoš proruskih pobunjenika liči na ruski, s dvoglavim orlom i crvene je boje, ali na koricama piše Narodna republika Donjeck.

Zaharčenko je rekao da građani na istoku Ukrajine ne moraju da vraćaju ukrajinske pasoše, ali su u obavezi da traže novi pasoš ako žele da izađu na glasanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proruski pobunjenici počeli da izdaju pasoše

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Mar.2016

Prvi pasoši samoproglašene "Narodne Republike Donjeck" (NRD) podeljeni su danas na istoku Ukrajine koja je pod kontrolom proruskih pobunjenika...Prvi pasoš je izdat predsedniku NRD-a Aleksandru Zaharčenku na ceremoniji u sali imigracione službe u Donjecku...Zaharčenko je potom podelio 16 pasoša...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Proruski separatisti u Ukrajini počeli izdavati pasoše

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Mar.2016, 13:52

Proruski separatistina istoku Ukrajine, u Donjecku , počeli su izdavati vlastite pasoše...Prvi vlasnik novog crvenog pasoša je Aleksandar Zaharčenko, lider separatista u Donjecku...“Ovaj dokument je dokaz što smo sposobni učiniti, kako se štitimo i što smo postigli” rekao je on, dodajući...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.