Pripreme za referendum u Zaporožju i Hersonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2022, 00:05

Pripreme za referendum u Zaporožju i Hersonu

Vlasti Hersonske i Zaporoške oblasti u Ukrajini najavile su održavanje referenduma o priključenju Rusiji.

Uredba o formiranju izborne komisije za sprovođenje referenduma o priključenju Rusiji potpisan je danas u Zaporoškoj oblasti, rekao je šef vojno-civilne administracije tog regiona Jevgenij Balicki objavom na svom Telegram kanalu.

"Na inicijativu stanovnika regiona Zaporožja, naredne jeseni biće održan referendum o pridruživanju našeg regiona Rusiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Trenutno obavljamo pripremne radove u nekoliko sfera uključujući i zakonodavnu", napisao je Balicki, prenosi TASS.

U Hersonskoj oblasti takođe će biti formirana izborna komisija radi održavanja referenduma o pridruživanju Rusiji i izbora, saopštila je pres-služba administracije tog regiona.

"Uredbom vojno-civilne administracije Hersonske oblasti od 22. jula 2022. godine formira se izborna komisija od sedam članova sa mandatom od tri godine i upućuje se poziv za podnošenje kandidatura", navodi se u saopštenju i ističe ''da stanovnici oslobođene Hersonske oblasti'' imaju puno pravo da izraze svoje mišljenje o budućnosti svog regiona.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šesti mesec rata u Ukrajini, ruske vojne vlasti pripremaju referendum u Zaporožju i Hersonu

Izvor: RTS, 24.Jul.2022

Rat u Ukrajini ušao je u šesti mesec bez naznaka smirivanja sukoba. Snažne eksplozije u više gradova na istoku i jugu zemlje. Kijev optužuje Moskvu da je raketirala luku u Odesi, dok Moskva odbacuje te tvrdnje. Vojne vlasti Hersonske i Zaporoške oblasti najavile održavanje referenduma o...

Nastavak na RTS...

Gubareva: Referendum o pitanju ponovnog ujedinjenja Hersonske oblasti sa Rusijom biće šansa da se izađe iz Divljeg polja

Izvor: Vostok.rs, 24.Jul.2022

Referendum o pitanju ponovnog ujedinjenja sa Rusijom biće šansa da se izađe iz „Divljeg polja“, saopštila je zamenik načelnika administracije Hersonske oblasti Jekaterina Gubareva. Pres služba regionalne administracije objavila je juče formiranje izborne komisije za održavanje izbora i...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.