Predstavnički dom SAD za slanje oružja Ukrajini

Izvor: Studio B, 24.Mar.2015, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnički dom SAD za slanje oružja Ukrajini

Predstavnički dom Kongresa SAD velikom većinom je odobrio rezoluciju kojom se od predsednika Baraka Obame traži da pošalje oružje Ukrajini kako bi zaštitio njen suverenitet u borbi protiv proruskih pobunjenika na istoku zemlje.

Za rezoluciju koja je usvojena sinoć, 348 poslanika bilo je "za", a 48 je bilo protiv. I predstavnici Demokratske stranke i republikanci glasali su za slanje oružje ukrajinskim snagama za njihovu borbu protiv pobunjenika.

Ruski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Vladimir Putin opovrgao je u više navrata da naoružava pobunjenike na istoku Ukrajine, u sukobima koji su počeli prošlog aprila, pošto se tadašnje ukrajinsko poluostrvo Krim, s većinskim ruskim stanovništvom, odvojilo od Ukrajine i pripojilo Rusiji.

Zvaničnici američkog Stejt departmenta naveli su da je Obamina administracija razmatrala oružanu pomoć Ukrajini, ali čeka da vidi da li se sporazumi, koji su doveli do februarskog primirja, primenjuju.

Poslednjih dana intenzivirani su oružani sukobi ukrajinske vojske i pobunjenika u oblasti Širokina, istočno od Marijupolja, luke na Azovskom moru u Donjeckoj oblasti. U sukobima na istoku Ukrajine poginulo je, prema UN, više od 6.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vladimir Putin

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Jemeljanov: Ako pošalju naoružanje, mi ćemo vojsku!

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Mar.2015

MOSKVA - Ako SAD počnu da isporučuju oružje Ukrajini, ruski parlament treba ponovo da da dozvolu ruskom predsjedniku da uvede vojsku u tu zemlju - smatra zamjenik predsjednika partije "Pravedna Rusija" Mihail Jemeljanov..."U slučaju da SAD počnu sa isporukama smrtonosnog oružja Ukrajini, mi bi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.