Požar kod Černobilja ugašen posle četiri dana

Izvor: Radio 021, 02.Maj.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar kod Černobilja ugašen posle četiri dana

Ukrajinske vlasti su danas saopštile da su vatrogasci u potpunosti ugasili šumski požar koji je buknuo pre četiri dana u blizini napuštene nuklearke Černobilj, gde je 1986. godine došlo do najveće nuklearne katastrofe u istoriji.

"Vatra je do kraja ugašena jutros u 9 sati", saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo za vanredne situacije.

U blizini nuklearne elektrane Černobilj, koja se nalazi na oko 100 kilometara od prestonice Kijeva, izmeren je nešto povišen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nivo radijacije.

Požar se nakon izbijanja u utorak popodne ubrzo proširio na samo 20 kilometara od nekadašnje nuklearke, ali su zvaničnici uverili javnost da nema opasnosti po postrojenje. Vatrogasci su za samo jedan dan uspeli da stave požar pod kontrolu.

Područje oko nuklearke Černobilj je evakuisan nakon eksplozije iz 1986. godine, a poslednji reaktor je ugašen 2000. godine. Ukrajinski zvaničnici nisu objavili puno detalja o mogućim uzrocima požara, ali je ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov rekao da se ne isključuje mogućnost da je požar podmetnut.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.