Požar i eksplozije u skladištu municije u Ukrajini

Izvor: N1 televizija, 09.Okt.2018, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar i eksplozije u skladištu municije u Ukrajini

Oko 10.000 ljudi evakuisano je zbog požara i serije eksplozija koje su se jutros dogodile u skladištu municije na severu Ukrajine, saopštile su vlasti.

Premijer Volodimir Grojsman naveo je na Tviteru da će danas posetiti mesto nesreće, Ičniju, koja se nalazi oko 170 kilometara od Kijeva.

Nema izveštaja o žrtvama ili povređenima.

Požar i niz eksplozija dogodili su se oko 3.30 u skladištu koji se nalazi na imanju od oko 700 hektara, navele su >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vlasti i dodale da se za sada ne zna koliko je površine ugroženo eksplozijama.

Gotovo 10.000 meštana preventivno je evakuisano, navele su lokalne vlasti i dodale da je zatvoren prostor od oko 30 kilometara.

To je šesti požar u poslednje tri godine u skladištu oružja ukrajinske vojske koja se od 2014. godine bori protiv proruskih pobunjenika na istoku zemlje.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.