Potpuni preokret u Bahmutu: Rusi su opkoljeni?

Izvor: B92, 21.Maj.2023, 16:42

Potpuni preokret u Bahmutu: Rusi su opkoljeni?

Komandant Kopnene vojske Ukrajine Oleksandr Sirski podneo je novi izveštaj o situaciji na frontu i naveo da Ukrajina i dalje kontroliše manji deo Bahmuta.

"Istovremeno, činjenica da trenutno kontrolišemo neznatan deo Bahmuta, značaj njegove odbrane nije izgubio na značaju. To nam daje mogućnost da uđemo u grad u slučaju promene situacije, a to se neosporno dešava“, rekao je Sirski.

Sirski tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ukrajinske snage nastavljaju da napreduju po bokovima i da su blizu stavljanja ruskih snaga u Bahmutu u taktičko okruženje.

"Nastavljamo da napredujemo po bokovima u predgrađu Bahmuta i zapravo se približavamo uvođenju grada u taktičko okruženje. Zahvaljujući tome, moći ćemo da kontrolišemo sve visoke zgrade koje je zauzeo neprijatelj i da ih postepeno uništavamo", objasnio je Sirski.

On je zaključio da je situacija složena, ali pod kontrolom. Zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Majler tvrdila je da su ruske snage stavljene u poluokruženje u Bahmutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.