Porošenko primio oslobođene zarobljenike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2014, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko primio oslobođene zarobljenike

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rano jutros je u Kijevu primio 145 ukrajinskih vojnika koje su juče oslobodili proruski separatisti, u zamenu za 222 pobunjenika.

Porošenko je bivše zarobljenike primio na jednom vojnom aerodromu u Kijevu.

"Kao predsednik i građanin, srećan sam, jer ćete moći da proslavite Novu godinu sa vašim porodicama, kao što sam i obećao", rekao je Porošenko.

To je najveća razmena zarobljenika od početka sukoba između >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proruskih separatista i ukrajinske vojske, koji je počeo u aprilu na istoku Ukrajine. Očekuje se da će danas biti oslobođena i četiri ukrajinska vojnika koja su zarobljena u Lugansku.

Dve strane juče su razmenile zarobljenike u regionu Donjecka. Razmena se dogodila na jednom putu u blizini grada Kostiantnjivka.

Zarobljenici su prozivani u grupama po 10, a potom je proveravan njihov identitet.

Jedan od vojnika odbio je da se vrati u Kijev, rekavši da je ruskog porekla, i da ne podržava ukrajinsku vojsku na istoku zemlje.

Više stotina zarobljenika već je razmenjeno prethodnih meseci.

Razmena zarobljenika jedini je napredak koji je postignut u sredu, na pregovorima između Kontakt grupe, koju predstavljaju predstavnici Kijeva, OEBS-a i Moskve i proruskih separatista.

Nastavak pregovora bio je predviđen za petak, ali je odložen na neodređneo vreme.

U sukobima ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika poginulo više od 4.700 ljudi.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Porošenko primio oslobođene zarobljenike

Izvor: Blic, 27.Dec.2014

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rano jutros je u Kijevu primio 145 ukrajinskih vojnika koje su juče oslobodili proruski separatisti, u zamenu za 222 pobunjenika...Porošenko je bivše zarobljenike primio na jednom vojnom aerodromu u Kijevu...- Kao predsednik i gradjanin, srećan sam, jer ćete...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.