Porošenko će se naredne nedelje sastati s Putinom

Izvor: Press, 11.Okt.2014, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko će se naredne nedelje sastati s Putinom

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je danas tokom posete Harkovu da će se naredne nedelje sastati sa ruskim predsednikom Putinom kako bi razgovarali o šestomesečnom konfliktu između Kijeva i proruskih snaga na Istoku Ukrajine.
Do tog susreta treba da dođe na samitu Evropa - Azija, koji se održava 16. i 17. oktobra u Italiji, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << AFP.
U razgovoru dvojice predsednika će učestvovati i nemačka kancelarka Angela Merkel, italijanski i britanski premijeri Mateo Renci i Dejvid Kameron, kao i još neki lideri država članica EU, saopštio je Porošenko.

On je naglasio kako to neće biti laki pregovori ali da ima iskustvo u komplikovanom diplomatskom prčegovaranju i da je optimista.
Putin i Porošenko su se prethodon sastali krajem avgusta a njihov tadašnji susret je prethodio sporazumu o primirju između Kijeva i prosukih snaga u Istočnoj Ukrajini.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Porošenko i Putin naredne nedelje

Izvor: B92, 11.Okt.2014

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je da će se naredne nedelje sastati sa ruskim predsednikom Putinom kako bi razgovarali o konfliktu u Ukrajini...Zvanični Kremlj je objavio da bi se Putin i Porošenko mogli sastati na marginama samita azijskih i evropskih lidera koji se u Milanu održava...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.