Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Okt.2014, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Postignut određen napredak oko plina

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko  izjavio je da je “odredjen napredak” postignut u razgovorima s Rusijom o problemima opskrbe plinom.

Porošenko  je to izjavio u Milanu nakon razgovora sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, francuskim predsjednikom Francoisom  Hollandom i njemačkom kancelarkom  Angelom  Merkel.

Rusija je prestala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << izvoziti plin u Ukrajinu tražeći da im Kijev plati milijarde dolara za taj energent.

Predsjednik Porošenko je izjavio da su dogovoreni “osnovni parametri ” novog ogovora s Moskvom, te da  slijede  novi razgovori o financijskim pitanjima.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Porošenko i Putin razgovaraju iza zatvorenih vrata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Okt.2014

Ukrajinski i ruski predsjednik, Petro Porošenko i Vladimir Putin, počeli su bilateralne razgovore iza zatvorenih vrata u Milanu. ..Prethodno su dvojica predsjednika razgovarali s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandom i njemačkom kancelarkom  Angelom  Merkel...Hollande je rekao da je dogovor...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.