Politička razmišljanja Srbina Devića: Ševčenko me otpisao jer igram u Rusiji!

Izvor: MozzartSport.com, 13.Okt.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politička razmišljanja Srbina Devića: Ševčenko me otpisao jer igram u Rusiji!

Nekadašnji član Šahtjora o razlozima izostanka iz selekcije Ukrajine

Nije to bilo tako davno: Srbin Marko Dević bio je najjači ofanzivni adut selekcije Ukrajine. Pamti se i njegova partija protiv Engleske na Prvenstvu Evrope... Bio je hvaljen i voljen u Ukrajini dok je branio boje Metalista i Šahttjora, ali se situacija promenila.

Novi selektor Ukrajine, legendarni Andrej Ševčenko, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ne oslanja se na usluge rođenog Beograđanina. Istina, Dević nije standardan u dresu Rubina iz Kazanja, ali prema njegovim rečima to nije glavni razlog zbog kojeg trenutno nije u Ševčenkovom kadru. Već politička igra izazvana  napetim odnosima između Ukrajine iRusije.

„Mišljenja sam da dok god budem igrao u prvenstvu Rusije da neću dobiti poziv u selekciju Ukrajine.. Radim sve štro je do mene da se vratim u tim, ali to je prosto nemoguće. Ovde je politika umešala prste. Imam poštovanje prema igračima koji trenutno igraju u napadu Ukrajine, sve su to dobri igrači. Međutim, ja sam bio deo ofanzivnog kvarteta i kada je konkurencija bila mnogo jača. Bio sam deo ekipe u kojoj su igrali Voronjin, Milevski i Ševčenko“, poručio je u razgovoru za ukrajisnke medije Marko Dević.

Iskusni napadač prolazi kroz težak period u karijeri. Nije član reprezentacije Ukrajine, ove sezone ga nema ni u timu Rubina iz Kazanja. Odigrao je svega tri meča, iako je prošle sezone bio najbolji  strelac tima.

Posle meča u Kupu imao sam anginu. Morao sam da propustim dve utakmice, ali od tada me nema u ekipi. Radim normalno, treniram, ali se trener Garsija odlučuje za druge igrače. Zašto ne igram najbolje je da pitate trenera. Trener je otvoren za komunikaciju, međutim ne vidim zbog čega bih išao i raspitivao se o statusu“.

On se prisetio perioda provedenog u Šahtjoru iz Donjecka. Taj strašan tim Rudara predvodio je Mirčea Lučesku, aktuelni trener Zenita.

„Nedavno smo se sreli. Odmah posle meča Zenita i Rubina mi je prišao i rekao: „Marko, šta je sa tobom, zašto ne igraš?“. Nisam mogao da mu odgovorim na pitanje. U Šahtjoru sam proveo deset meseci. Mislim da je to bio najjači tim Šahtjora u istoriji. Pogledajte samo imena...Vilijan, Daglas Kosta, Fernandinjo. Jako sam srećan što sam bio deo tog projekta“. 

Foto: (Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.