Pojačani sukobi u Ukrajini, ima mrtvih

Izvor: B92, 21.Maj.2018, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačani sukobi u Ukrajini, ima mrtvih

Kijev -- Sukobi ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika u istočnoj Ukrajini su pojačani, i imaju najveći intenzitet od početka godine, rekli su zvaničnici.

Ukrajina je saopštila da su dva vojnika jutros poginula a četvorica su ranjena u borbama kod sela Južnoje.

Pobunjenici u Donjeckoj oblasti su optužili Ukrajinu za gađanje stambenih četvrti teškom artiljerijom i tenkovima, kao i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su četiri civila poginula a isto toliko povređeno u ukrajinskom granatiranju prošle nedelje.

Zamenik šefa posmatračke misije OEBS-a Aleksandar Hag potvrdio je da su poginula dva civila, kao i da je troje povređeno u prethodnih sedam dana.

Konflikt između ukrajinskih i proruskih snaga počeo je 2014. godine povodom Krima i od tada je poginulo najmanje 10.000 osoba.

Kako se navodi, iako je 2015. godine potpisan sporazum u Minsku, koji je pomogao da se smanje neprijateljstva, sukobi se i dalje dešavaju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pojačani sukobi u Ukrajini

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2018

Sukobi ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika u istočnoj Ukrajini su pojačani, i imaju najveći intenzitet od početka godine, rekli su danas zvaničnici...Ukrajina je saopštila da su dva vojnika jutros poginula a četvorica su ranjena u borbama kod sela Južnoje...Pobunjenici u Donjeckoj oblasti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.