Pentagon priznao dve stvari: Ne ide i poslali smo

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 08:37

Pentagon priznao dve stvari: Ne ide i poslali smo

Kontraofanziva Ukrajine ne odvija se onom brzinom koju bi SAD, izjavio direktor za operacije združenog štaba Pentagona general Daglas Sims.

On je dodao da u okviru kontraofanzive Kijev mora da vodi “prilično žestoke borbe“. Sims je potvrdio i da je Vašington već predao kasetnu municiju Ukrajini. Takođe je naglasio da je Ukrajina dobila ovu vrstu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << municije ne samo od SAD, nego i od drugih država.

General je takođe rekao da SAD ne smatraju da su trenutni uslovi sukoba na ukrajinskoj teritoriji pogodni za primenu američkih lovaca F-16, prenosi Sputnjik.

General je, pored toga, objavio da je američki predsednik Džozef Bajden odlučio da iskoristi deo američkih snaga u Evropi za podršku operacije “Atlantska odlučnost“.

Sims je istakao da se ne radi o dodatnom prebacivanju vojnika, već samo o mogućnosti proširenja operacije postojećim snagama.

“Bajdenova odluka neće promeniti trenutnu brojnost američkih snaga u Evropi, već potvrđuje privrženost Vašingtona zaštiti istočnog krila NATO“, naglasio je on.

Operacija “Atlantska odlučnost“ (Operation Atlantic Resolve) sprovodi se od aprila 2014. godine i usmerena je na povećanje američkog vojnog prisustva u Istočnoj Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.