Orban o Mađarskoj i Slovačkoj: Učinićemo sve

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 19:53

Orban o Mađarskoj i Slovačkoj: Učinićemo sve

Mađarska će nastaviti da vodi politiku mira, kao što to čini i Slovačka.

Ovo je izjavio danas mađarski premijer Viktor Orban posle sastanka sa predsednikom slovačkog parlamenta Peterom Pelegrinijem u Budimpešti.

"Mađarska će učiniti sve da u budućnosti bude dobar sused Slovačkoj i ojača saradnju u interesu izgradnje mira", poručio je Orban na konferenciji za novinare, prenosi agencija TASR.

Povodom rata u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini, mađarski premijer je rekao da sa zabrinutošću gleda na to što stotine hiljada ljudi gine, a istovremeno nije jasno kada će se rat završiti.

Pelegrini i Orban su se saglasili da je suverenitet neophodan u okviru Evropske unije i kritikovali pokušaje Brisela da se ukloni pravo veta u donošenju odluka.

Pelegrini je danas boravio u jednodnevnoj radnoj poseti Mađarskoj, tokom koje se sastao sa svojim mađarskim kolegom Laslom Koverom, predsednikom Tomašem Suljokom i Orbanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Orban: I Mađarska i Slovačka promovišu mir

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2024

Mađarska ce nastaviti da vodi politiku mira, kao što to čini i Slovačka, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban posle sastanka sa predsednikom slovačkog parlamenta Peterom Pelegrinijem u Budimpešti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.