Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2016, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland, Merkel i Putin razgovarali telefonom o Ukrajini

Lideri Francuske, Njemačke i Rusije razgovarali su danas telefonom o tome šta treba uraditi da bi se uskoro održao samit na temu ukrajinske krize, saopštilo je danas francusko predsjedništvo.

U saopštenju se navodi da su se predsjednik Francuske Fransoa Oland, njemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsjednik Vladimir Putin složili "oko neophodnosti da taj sastanak bude konstruktivan i koristan, uz perspektivu okončanja krize u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Ukrajini".

Sastanak Olanda, Merkelove i Putona sa predsjednikom Ukrajine Petrom Porošenkom bi mogao da se održi 19. oktobra u Berlinu, ukoliko bude postignut napredak na polju primjene mirovnog sporazuma iz Minska, zaključeno je u telefonskom razgovoru.

Merkelova i Oland bi sa Porošenkom trebalo da razgovaraju sutra, dok će se diplomate svih pomenutih zemalja sastati sutra i prekosutra u Minsku, navelo je francusko predsjedništvo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Oland, Merkelova i Putin razgovarali o Ukrajini

Izvor: RTS, 12.Okt.2016

Lideri Francuske, Nemačke i Rusije razgovarali su telefonom o tome šta treba uraditi da bi se uskoro održao samit na temu ukrajinske krize, saopštilo je francusko predsedništvo. . Predsednik Francuske Fransoa Oland, nemačka...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.