Odjeknule sirene, uzbuna u Ukrajini

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 08:41

Odjeknule sirene, uzbuna u Ukrajini

Sirene za vazdušni napad rano jutros su se oglasile širom Ukrajine usled novih ruskih napada.

Gradske uprave Kijeva saopšteno je da su uništene sve rakete i bespilotne letelice koje su gađale ukrajinsku prestonicu.

Lokalni mediji su objavili da su se u ranim jutarnjim satima dve eksplozije čule u Kijevu.

"Još jedan vazdušni napad na Kijev. Za prestonicu je to već treći napad za četiri dana maja. Naš grad nije osetio ovako intenzivne napade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od početka godine", saopštile su vlasti Kijeva.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana navela je da je oborila 18 od ukupno 24 drona, koje je Rusija lansirala tokom noći u novom napadu na Ukrajinu, prenosi Rojters.

Od 15 bespilotnih letelica koje su ispaljene na Odesu, ukrajinske snage su uništile 12, dok su tri pogodile univerzitetski kompleks, a nije bilo žrtava.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.