Nove pobede Klička i Borovčanina

Izvor: B92, 17.Okt.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove pobede Klička i Borovčanina

Ukrajinski bokser Vitali Kličko odbranio je titulu prvaka sveta teške kategorije u verziji WBC.

Ukrajinac je na poene u 12 rundi savladao izazivača iz SAD-a Šenona Brigsa u nemačkom Hamburgu.

Kličko je zadao veliki broj udaraca Brigsu, koji je ostao na nogama, ali je posle meča odvežen kolima hitne pomoci u bolnicu jer mu je pozlilo.

U uvodnom programu naš Nenad Borovčanin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobedio je nokautom Austrijanca Patrika Bergera i tako zabeležio 27. pobedu u svojoj karijeri bez poraza (19 nokautom) i samim tim nove bodove na svetskoj rang listi u kruzer kategoriji na kojoj trenutno zauzima 15. poziciju.

"Pripremao sam se dugo vremena za ovaj meč, prvo u Kelnu, potom na Tirolu zajedno sa Kličkom, gde nas je trenirao naš zajednicki trener Fric Zdunek i posle toliko napornih treninga i sparinga, nisam ni jednog momenta sumnjao u svoju pobedu. Nisam je očekivao tako brzo, ali sam se u ringu osećao mnogo jače, brže i snažnije nego u dosadašnjim mečevima, što potvrđuje da je izbor Zduneka za trenera bio pun pogodak. Posle meča nastavljam sa kondicionim treninzima, jer želim da sve svoje nedostatke otklonim pred meča karijere za titulu evropskog šampiona koji me očekuje u Banja Luci početkom naredne godine. Nadam se još boljoj poziciji na svetskoj rang listi ,jer je moj konačni cilj borba za svetsku titulu u kruzer kategoriji", izjavio je Nenad Borovčanin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.