Nestala dva ruska novinara kod Slavjanska

Izvor: BKTV News, 07.Jun.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestala dva ruska novinara kod Slavjanska

Ruski TV kanal Zvezda saopštio je da je izgubio kontakt sa dva svoja novinara koji su poslati da izveštavaju iz istočne Ukrajine.

Kamerman Andrej Sušenkov i inženjer zvuka Anton Mališev su nedostupni otkad su stigli na kotnrolni punkt u Donjeckoj oblasti, naveo je TV kanal na svom sajtu.
Novinari su bili na putu iz Donjecka u opsednuti Slavjansk, preneo je Itar-tass. Novinari su ušli na teritoriju Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << zvanično 4. juna kao akreditovani novinari za praćenje predstojeće inauguracije izabranog predsednika Petra Porošenka.
TV kanal je precizirao da je poslednji put kontaktirao sa kolegama u petak u 17,30 po lokalnom vremenu i da su se tada nalazili kod blokade Nacionalne garde blizu sela Bilbasovka, 20 kilometara od Slavjanska.
Kako navodi narodna milicija u Slavjansku, novinari tv Zvezda nisu ušli u grad u poslednjih nekoliko sati i nije poznato gde se nalaze.
 
Izvor: tanjug.rs

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

``Zvezda`` apelovala na svetske medije da pomognu u oslobađanju njenih novinara

Izvor: Vostok.rs, 08.Jun.2014, 11:30

08.06.2014. -..Ruski TV kanal "Zvezda" uputio je apel stranim medijima da pomognu u oslobađanju radnika kompanije, otetih u Ukrajini...Ranije, otac operatera kanala Andreja Sušenjkova apelovao je na predsednika Ukrajine Petra Porošenka da mu vrati sina..."On nije učinio ništa loše i samo je radio...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.