Nema vojnog rešenja za Ukrajinu

Izvor: Akter, 04.Sep.2014, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema vojnog rešenja za Ukrajinu"

Predsednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Ilka Kanerva, pozvao je danas Rusiju da odigra konstruktivnu ulogu u ukrajinskoj krizi

Kanerva je, u razgovoru sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom i predsednicom Saveta Federacije Valentinom Matvienko u Moskvi, posvećenom Ukrajini, naglasio potrebu da Rusija preuzme odgovornost za svoj uticaj na sukob u toj zemlji i proprati svoje postavljene ciljeve konkretnim akcijama.

"Želim da naglasim da nema vojnog rešenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << za situaciju u Ukrajini i da samo političko rešenje može biti održivo. Moje ruske kolege predstavile su novi mirovni plan predsednika Putina, ali svako rešenje mora biti zasnovano na iskrenoj odluci Rusije da zaustavi priliv oružja i vojnog osoblja preko svoje granice s Ukrajinom", poručio je Kanerva.

Kanerva je dodao i da Rusija mora da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet svog suseda, na šta se obavezala kao članica OEBS-a, navodi se u saopštenju.

"Kako se situacija u istočnoj Ukrajini pogoršava, potreba za političkim dijalogom, koji će doneti prave rezultate, je veća nego ikad. Parlamentarna skupština OEBS-a će nastaviti da čini sve što je u njenoj moći da to olakša", zaključio je Kanerva.

Sastanku u ruskoj prestonici prisustvovao je generalni sekretar PS OEBS-a, Spenser Oliver, koji je s Kanervom i Lavrovom razgovarao i o značaju ukrajinskih parlamentarnih izbora 26. oktobra, složivši se da misija PS OEBS-a treba da ih nadgleda, uključujući i poslanike iz Rusije.

Kanerva i Oliver sutra će se sastati sa predsednikom Državne Dume, Sergejem Nariškinom.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

OEBS: Samo političko rešenje za UKR

Izvor: B92, 04.Sep.2014

Predsednik Parlamentarne skupštine OEBS Ilka Kanerva, pozvao je Rusiju da odigra konstruktivnu ulogu u ukrajinskoj krizi...Kanerva je, u razgovoru sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom i predsednicom Saveta Federacije Valentinom Matvienko u Moskvi, posvećenom Ukrajini, naglasio potrebu da Rusija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.