Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2019, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Ne postoji recept za brzi prekid vatre u Donbasu“

Konflikt na jugoistoku Ukrajine se može rešiti ako Kijev prihvati predloge Moskve, izjavio je portparol štaba izabranog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog Dmitrij Razumkov na televiziji „112 Ukrajina“.
Ipak, Razumkov insistira na tome da mir može da nastupi samo pod ukrajinskim uslovima. „Ako bi se sledili principi i predlozi koji se čuju iz Rusije, verovatno bi se i moglo doći do mira, ali mislim da ni za jednog patriotu ove zemlje takav put nije dopustiv“, zaključio je on. Razumkov je naglasio da u ovom trenutku ne postoji recept za brzi „prekid vatre“, ali da postoji razumevanje kakve akcije treba preduzeti za uspostavljanje mira. U Ukrajini je 21. aprila održan drugi krug predsedničkih izbora na kojima je pobedio komičar Vladimir Zelenski, sa 73,22 odsto glasova birača. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.