Ne interesuje me da mirimo Evropu i Rusiju

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2015, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne interesuje me da mirimo Evropu i Rusiju"

Srbija nema nikakve želje, niti je interesuje da se bavi posredništvom između Evrope i Rusije u rešavanju ukrajinske krize, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

- Ne bavim se belosvetskim temama i gledam da Srbiju sačuvam i izmestim iz tih velikih svetskih tema. Nas to uopšte ne interesuje - rekao je Vučić, komentarišući izjavu njemačkog zvaničnika Gernot Erler da neutralna posrednička uloga Srbije između EU i Rusije nije moguća.

Navodeći da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Beograd voleo u Ukrajini bude mira, Vučić je istakao da Srbija želi da se bavi svojim problemima i "ne sanja svetske poslove", nego samo gleda kako da sačuva svoju stabilnost.

Vučić je ponovio da Srbija ima svoju politiku koja se ne menja za dan ili dva, kao i da je njen strateški cilj evropski put, ali da želi da sačuva tradicionalno dobre odnose sa Rusijom.

- To smo do sada uspevali i to će biti naša politika i dalje. Nije naš posao da se uvek i u svemu svakome dopadnemo, ali nikada ni na koji način nećemo ugroziti ni svoj evropski put, niti ekonomski napredak i oporavak zemlje - rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.