Narodna vojska: Kijev sprema ofanzivu

Izvor: Vostok.rs, 03.Jul.2015, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna vojska: Kijev sprema ofanzivu

03.07.2015. -

Pukovnik Narodne vojske LNR Igor Jašenko je saopštio da kijevske snage pripremaju ofanzivu, te da se naročito fokusiraju na drugu stranu reke Severski Donec, a to dokazuje i prisutnost inženjerijskih jedinica za montažu pontonskih mostova.

Prema Jašenku, o ovoj činjenici govori i intenzivna aktivnost kijevskih snaga u Donbasu, kao i česti napadi.

Pored toga, on je rekao da su građani >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Ukrajine koji su demobilisani videli stvarnu sliku o tome šta se dešava u Donbasu, kao i to, koliki se broj vojnika kijevskih snaga priključio Narodnoj vojsci LNR i DNR.

Pukovnik Jašenko je naglasio da, za razliku od kijevskih snaga, Narodna vojska je u potpunosti sastavljena od dobrovoljaca.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 03.07.

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2015, 09:47

04.07.2015. -..  ..Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .. ..Situacija na frontu za 02.07. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje..Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod..  ..  OVDE možete...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.