Narodna vojska DNR-a oborila ukrajinski dron

Izvor: Vostok.rs, 11.Avg.2019, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna vojska DNR-a oborila ukrajinski dron

"Pripadnici vojske su uništili udarnu bespilotnu letelicu ukrajinskih snaga bezbednosti koja je trebala da izvede napad na mesto Lenjinskoe", rekao je novinarima predstavnik Narodne vojske Donjecke Narodne Republike.
"Danas u 11:10 časova, naše PVO jedinice uništile su bespilotnu udarnu letelicu koja je nosila granatu VOG-17. Ukrajinski militanti iz 36. brigade pokušali su da je ubace duboko u našu teritoriju, što nas upućuje da je glavna meta neprijatelja bilo mirno naselje Lenjinskoe", navodi se u saopštenju.  
Takođe je podsetio da su 1. avgusta, kao rezultat korišćenja bespilotne letelice od strane ukrajinskih snaga bezbednosti povređena tri vojnika DNR-a, što ukazuje na kršenje primirja od strane Kijeva koje je na snazi u Donbasu od 21. jula. Prema Zajedničkom centru za nadgledanje i koordinaciju primirja, ukrajinske snage su za dva dana prekršile primirje više od 15 puta. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruske PVO snage odbile napad terorista na bazu Hmeimim u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 11.Avg.2019

PVO snage ruske vazduhoplovne baze Hmeimim u Siriji su odbile napad bespilotnih letelica, prenosi Sirijska državna televizija.. Kako se navodi, bespilotne letelice su lansirale terorističke grupe. „Radari ruske vazduhoplovne baze otkrili su 11. avgusta oko 20 časova i 10 minuta po moskovskom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.