Mornarica u akciji: Uništeno

Izvor: B92, 24.Jan.2023, 00:33

Mornarica u "akciji": Uništeno

Mornarica je danas kontrolisanom eksplozijom uništila morsku minu koja se približila bugarskoj obali Crnog mora, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se dodaje da je bugarska mornarica danas rano ujutru primetila sumnjiv plutajući objekat na oko 200 metara od obale Crnog mora, blizu sela Tulenova u severoistočnoj Bugarskoj.

Objekat je ubrzo identifkovan kao sovjetska morska mina tipa "Jam", prenose bugarske Novinite. Specijalno obučena ronilačka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekipa je u toku dana neutralisala minu, zaključuje se u saopštenju Ministarstva odbrane Bugarske. Od početka rata u Ukrajini Turska, Rumunija, Bugarska i Ukrajina uništile su oko 40 morskih mina u zapadnim vodama Crnog mora, prenosi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EKSPLOZIJA U CRNOM MORU Bugarska mornarica uništila sovjetsku morsku minu

Izvor: Blic, 24.Jan.2023

Mornarica je danas kontrolisanom eksplozijom uništila morsku minu koja se isuviše približila bugarskoj obali Crnog mora, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Bugarske.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.