Mora se čuti glas istoka Ukrajine

Izvor: B92, 10.Apr.2014, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mora se čuti glas istoka Ukrajine"

Simferopolj -- Premijer Krima Sergej Aksijonov rekao je da se mora čuti i glas građana koji protestuju na istoku Ukrajine, ne samo u zemlji nego i na međunarodnoj areni.

"Siguran sam da treba čuti i glas naroda iz Luganska, Donjecka i Harkova. To treba da čuje i međunarodna zajednica", rekao je Aksijonov i dodao da Rusija moralno podržava demonstrante, a da su stanovnici Krima takođe spremni da im daju moralnu i materijalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podršku.

"Oni sigurno mogu računati na nas u tom pogledu", rekao je on.

Aksijonov je u razgovoru za televiziju Ren rekao da sumnja da će vlasti u Kijevu preduzeti drastične akcije.

"Mislim da se neće na to odlučiti. I siguran sam da će ih duh koji je pokazao narod na jugoistoku zemlje odvratiti od takvih nerazumnih i iracionalnih koraka", rekao je on, dodajući da će konflikt - ukoliko padne krv - preći na drugi nivo.

Aksijonov je rekao da je sadašnja situacija direktna posledica potpuno glupih, ishitrenih, iracionalnih i pre svega nepoštenih akcija nezakonitih kijevskih vlasti.

"Narod nastoji da zaštiti svoja prava. Ali je to nemoguće u jednoj takvoj državi, na žalost", rekao je krimski premijer.

"Samoproglašeni lideri u Kijevu ne slušaju nikog osim sebe i odbijaju bilo kakav dijalog sa narodom na jugoistoku Ukrajine", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.