Moguće uvodjenje vanrednog stanja u Ukrajini

Izvor: Beta, 02.Mar.2014, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće uvodjenje vanrednog stanja u Ukrajini

KIJEV, 2. marta 2014. (Beta) - Kako javljaju ruske informativne agencije, u Kijevu se održava zatvorena vanredna sednica parlamenta na kojoj se razmatra aktuelna situacija u zemlji.

Pretpostavlja se da bi jedna od odluka Vrhovne Rade (parlamenta) moglo da bude uvodjenje vanrednog stanja u zemlji.

Druga mogučnost je uvodjenje vojne uprave.

U subotu uveče je u Ukrajini počela mobilizacija sa obrazloženjem da je zemlja izložena ruskoj vojnoj pretnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i da je na Krimu vlast već preuzela proruska garnitura.

Agencija Asošiejted pres javlja da je konvoj sa više stotina pripadnika ruskih trupa krenuo je prema Simferopolju, glavnom gradu Krima.

Trupe su krenule iz pomorske baze Sevastopolj prema Simferopolju, a konvoj čini 12 vojnih kamiona, dva ambulantna i laka oklopna vozila, opremljena mitraljezima.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.