Izvor: Mondo, 25.Nov.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće uvođenje ratnog stanja u Ukrajini?

Kijev razmatra mogućnost uvođenja ratnog stanja i saziva Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu kako bi razmotrili to pitanje, izjavio je sekretar Saveta Aleksandar Turčinov.

Foto: Beta/AP Photo/Felipe Dana

„Predlažem da sprovodemo zasedanje kako bi uveli režim ratnog stanja“, rekao je on na brifingu koji su preneli ukrajinski mediji.

Prema njegovim rečima, zasedanje Saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << planirano je da se održi u ponoć po lokalnom vremenu, prenosi "Sputnjik"

Prethodno je ruski FSB saopštio da su Ukrajinski brodovi „Berdjansk“ „Nikopolj“ i „Jani Kapu“, koji su nezakonito presekli granicu sa Rusijom, zadržani, kao i da je protiv njih upotrebljeno oružje.

Ističe se i da je trojci ranjenih ukrajinskih vojnika pružena sva neophodna medicinska pomoć, te da oni nisu životno ugroženi.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.