Miler: Turski tok jedina alternativa

Izvor: RTS, 14.Jan.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miler: "Turski tok" jedina alternativa

Projekat "Južni tok" je otkazan, a "Turski tok" je jedina trasa kojom se može isporučiti 63 milijarde kubnih metara ruskog gasa koji trenutno prolazi kroz Ukrajinu, naveo je predsednik "Gasproma" Aleksej Miler.
Miler je, nakon razgovora sa potpredsednikom EK zaduženim za energetsku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uniju Marošem Šefkevičem, rekao da su evropski partneri obavešteni da ne postoje druge opcije i da sada od njih zavisi postavljanje neophodne infrastrukture, počevši od tursko-grčke granice.

"Naši partneri imaju, u najboljem slučaju, nekoliko godina da to izvedu. Raspored je veoma gust. Da bi se ispunili rokovi, rad na izgradnji novog ogranka gasovoda za EU treba da počne danas. U suprotnom, ove količine gasa mogu pronaći svoj put i do drugih tržišta", naveo je Miler.
Prema njegovim rečima, rizici u vezi sa transportom gasa kroz Ukrajinu ove zime ostaju zbog finansijskih ograničenja.
"Ukrajina nije uspela da kupi ruski gas u dovoljnim količinama u periodu novembar-decembar i u značajnoj meri je smanjila svoje rezerve u podzemnim skladištima", objasnio je Miler.
"Mi izgrađujemo svoju strategiju i buduće taktičke poteze, uzimajući u obzir planove EU da osnuje Energetsku uniju. Ovo predstavlja nove izazove i nove mogućnosti za nas. Nadamo se da nastanak Energetske unije neće nikako voditi smanjenju stabilnosti i bezbednosti zaliha energenata", poručio je Miler.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Miler: "Turski tok" je jedinstvena mogućnost za uklanjanje rizika tranzita gasa u EU

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2015, 10:30

15.01.2015. -..Projekat izgradnje gasovoda "Južni tok" je zatvoren i Evropa nema drugih varijanti uklanjanja rizika tranzita gasa kroz Ukrajinu, osim novog gasovoda "Turski tok", izjavio je šef "Gasproma" Aleksej Miler..."Gasovod "Turski tok" je jedinstvena trasa po kojoj se može isporučivati 63...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.