Merkelova želi da spreči SAD da isprovociraju rat u Evropi

Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2015, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Merkelova želi da spreči SAD da isprovociraju rat u Evropi"

Berlin se protivi vojnoj soluciji ukrajinske krize koju zagorava Vašington, smatra analitičar na američkom Univerzitetu u Moskvi Žilbert Doktorov. On ocenjuje da nemački kancelar Angela Merkel podržava antiruske sankcije da bi sprečila SAD da isprovociraju rat u Evropi, prenosi "Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << insajder".

- Merkelova je prihvatila politiku sankcija, jer se radi o mirnoj alternativi vojne solucije koju zagovara Vašington - navodi analitičar.

Prema njegovim rečima, nakon nedavnih pregovora u Minsku koji su doveli do  primirja u Ukrajini, stavovi Vašingtona i evropskih zemalja o uzrocima i načinima rešavanja ukrajinske krize značajno su podeljeni.

U politici Vašingtona ostaje da dominira "ratna strana" koja poziva na isporuku oružja vlastima u Kijevu, prenosi agencija "Sputnjik".

Istovremeno, u Evropi Angelu Merkel i predsednika Francuske Fransoa Olanda smatraju  kao "ekipu snova" nakon poslednjeg sastanka u Minsku.

- Za Merkelovu i njene saradnike vojna opcija koju razmatra Vašington u ukrajinskom konfliktu je “nedopustiva izdaja“ - smatra analitičar.

Prema njegovim rečima, takva  percepcija američkog stava doprinela je da diplomatskim putem bude ostvareno potpisivanje novih sporazuma u Minsku.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.