Merkelova,Oland i Porošenko na vezi

Izvor: B92, 29.Jan.2015, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova,Oland i Porošenko na vezi

Lideri Nemačke, Francuske i Ukrajine izrazili su uverenje da su za mirno rešavanje krize u Ukrajini potrebni dvostrani prekid vatre i oslobađanje zarobljenika.

Angela Merkel, Fransoa Oland i Petro Porošenko u telefonskom razgovoru ukazali su da dalje postupanje treba da podrazumeva povlačenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojske i tehnike od linije razgraničenja, u skladu sa Memorandumom iz Minska od 19. septembra prošle godine, saopstila je Porošenkova pres služba.

Kako prenosi agencija UNN, troje lidera su ukazali da je trilateralna Kontakt-grupa optimalan format pregovora za mirno rešavanje krize i implementaciju dogovora iz Minska.

Merkelova i Oland su u razgovoru o situaciji u Donjeckom basenu i načinu njenog rešavanja, pružili uveravanja Porošenko da su spremni za dalju koordinaciju napora radi nastavka dijaloga u okviru "Normandijskog kvarteta" na najvišem nivou.

O krizi u Ukrajini razgovara se i u okviru Kvarteta (Rusija, Ukrajina, Nemačka i Francuska) a format razgovora dobio je naziv posle susreta u Normandiji, 6. juna prošle godine tokom svečanosti obeležavanja 70 godišnjice iskrcavanja saveznika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.