Malezijski avion oborila ukrajinska raketa

Izvor: Radio 021, 02.Jun.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malezijski avion oborila ukrajinska raketa

Kompanija koja proizvodi raketni sistem "Buk" saopštila je danas da je malezijski avion na letu MH17 oboren starijom verzijom rakete koju ne koristi ruska vojska, nego potiče iz ukrajinskog arsenala.

Savetnik generalnog direktora konzorcijuma pod državnom kontrolom Almaz-Anti, Mihail Maljšev rekao je danas na konferenciji za štampu da je analiza zasnovana na fotografijama olupine koje su dostupne javnosti.

Nastavlja se polemika ko je prošlog leta oborio avion u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << istočnoj Ukrajini, kada je poginulo 298 ljudi.

Ukrajina i zapadne zemlje sumnjaju da je avion oborila ruska raketa zemlja-vazduh koju su ispalile ruske snage ili proruske snage koje se bore u toj oblasti.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Malezijski avion oboren starim tipom sistema Buk

Izvor: Akter, 02.Jun.2015

Proizvođač ruskog raktnog sistema Buk za protivavionsku odbranu saopštio je danas da je malezijski avion koji se srušio u leto 2014. na istoku Ukrajine, oboren starijom verzijom tog sistema, koji ruska vojska više ne koristi, ali koji ukrajinska vojska još ima..Mihail Mališevski, savetnik direktora...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.