Mađarski pasoš u Ukrajini za 5.000 evra

Izvor: Blic, 03.Okt.2013, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarski pasoš u Ukrajini za 5.000 evra

Novi Sad - Na jednom ukrajinskom sajtu na ruskom jeziku nudi se državljanstvo Mađarske za 5.000 evra, prenosi danas portal Vajdasag Ma (Vojvodina danas, www.vajma.info).

Zloupotrebivši mađarski zakon o pojednostavljenom postupku sticanja madjarskog državljanstva, na sajtu se obećava da će se klijentu mađarski pasoš obezbediti za tri do šest meseci.

Pasoš košta 5.000 evra za one državljane Ukrajine koji će lično učestvovati u postupku, a oni koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to ne mogu, treba da plate još 500 evra.

U pograničnom pojasu Ukrajine prema Madjarskoj stanovnici imaju pravo na malogranične propusnice, dok za 1.600 evra mogu da dobiju propusnice "stanovnici svih regija Ukrajine".

Za državljane Rusije madjarski pasoš se nudi za 9.000 evra, a cena za državljane drugih država je stvar dogovora, prenosi taj portal. Po mađarskom zakonu, pravo na dvojno mađarsko državljanstvo imaju potomci državljana nekadašnje Mađarske - pre "Trijanonskih granica", a uslov je poznavanje mađarskog jezika.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarski pasoš za 5.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2013

Na jednom ukrajinskom sajtu na ruskom jeziku nudi se državljanstvo Mađarske za 5.000 evra, prenosi danas portal Vajdasag Ma (Vojvodina danas).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.