MMF odložio tranšu kredita Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 20.Mar.2017, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF odložio tranšu kredita Ukrajini

Savet direktora Međunarodnog monetarnog fonda odložio je planiranu diskusiju o antikriznom programu Ukrajine, a samim time i o odobrenju još jedne u nizu tranše kredita od milijardu dolara. Datum nove sednice nije određen.

„Objašnjenje o odlaganju diskusije poslato je u subotu ujutru“, saopštio je izvor u MMF-u. On to smatra vrlo neobičnim, možda čak i presedanom, jer je za sednicu sve bilo pripremljeno i na kraju se očekivala odluka o odobrenju kredita Kijevu u visini od milijardu dolara.

Prema rečima izvora, odluka o odlaganju je mogla biti doneta samo u saglasnosti sa višem rukovodstvom MMF-a. U subotu su se direktorka MMF-a Kristin Lagard i njen prvi zamenik Dejvid Lipton prisustvovali sednici ministara finansija G20 u nemačkom Baden-Badenu.

U objašnjenju se navodi da je odlaganje potrebno „radi ocene poslednjih događaja i političkih mera koje utiču na finansijski sektor i široke ekonomske perspektive“, ali nije navedeno o čemu se konkretno radi.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

MMF ne da novac Ukrajini, "raskinuli" sa Rusima

Izvor: B92, 20.Mar.2017

Vašington -- Međunarodni monetarni fond (MMF) neće odobriti Ukrajini novu tranšu zajma u iznosu od milijardu dolara, kao što je planirano...MMF neće odobriti tranšu zbog najnovijeg razvoja događaja u toj zemlji, potvrdio je MMF..."Sastanak Izvršnog odbora MMF-a o Ukrajini, zakazan za 20. mart,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.