MILO UDARIO NA RUSIJU! Oglasili se iz ukrajinske ambasade: Hvala

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2022, 13:06

MILO UDARIO NA RUSIJU! Oglasili se iz ukrajinske ambasade: "Hvala"

Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori zahvalila je predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću nakon što je sinoć poručio da “Crna Gora ponavlja nedvosmislenu podršku nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine u okviru njenih međunarodno priznatih granica”.

- Hvala na podršci Ukrajine u ovom teškom za nas trenutku - navedeno je na zvaničnom Tviteru nalogu ukrajinske Ambasade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Iz ambasade su zahvalili i Ministarstvu vanjskih poslova, na čelu sa Đorđem Radulovićem koji su istakli da je odluka kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Đukanović je na svom Tviteru objavio da osuđuje sve akte o priznanju, kojima se, kako on smatra "krši međunarodno pravo".

Crna Gora ponavlja svoju nedvosmislenu podršku nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine u okviru njenih međunarodno priznatih granica.

Milo Đukanović (@predsjednik_cg) February 21, 2022

- Osuđujemo sve akte o priznanju oblasti Donjecka i Luganska kao nezavisnih entiteta, kojima se krši međunarodno pravo i međunarodni poredak zasnovan na pravu - naveo je Đukanović.

On je istakao da Crna Gora ponavlja nedvosmislenu podršku nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine u okviru njenih međunarodno priznatih granica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.