Lugsansk: Poginuo ruski novinar

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jun.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lugsansk: Poginuo ruski novinar

Novinar ruske državne televizije poginuo je u Ukrajini, a njegov kolega se vodi kao nestao, pošto je granatiran položaj na kojem su se nalazili dok su izveštavali o sukobima ukrajinskih i profederalnih snaga nedaleko od Luganska, javila je danas "Rusija-24".

Foto: Ilustracija

 

Ruska televizija navodi da je Igor Korneljuk (37) umro u bolnici od rana zadobijenih u minobacačkom napadu dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izveštavao o sukobima. Isti izvor ističe da nije poznata sudbina tehničara Antona Vološina.

 

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da Korneljukova smrt prokazuje "kriminalnu prirodu" ukrajinske vojne operacije protiv profederalnih snaga i zatražilo od vlasti u Kijevu da pokrenu istragu o smrti novinara.

 

Pročitajte još: Napeto u Lugansku (Foto: Arhiva)

* Rusija: Ameriko, smiri Kijev!

* Pogledajte šta je ostalo od ukrajinskog "Iljušina"

* Ukrajinci bombardovali štab u Gorlovki: Rusija poziva na mir

* Pokušaj atentata na Porošenka?

* Poginulo 15 prorusa na granici Ukrajine i Rusije

 

Odjeci artiljerijske vatre mogu se čuti na snimku kamermana Viktora Denisova, koji je preživio napad na kontrolni punkt pobunjenika.

 

"Imao sam sreću. Jedna od granata pogodila je mesto, gdje su kolege bile. Uspeo sam da napustim napadnutu oblast", rekao je Denisov ruskim medijima.

 

Zvaničnik profederalnih snaga iz Luganjska rekao je da se još vode žestoke borbe zbog čega je nemoguće pokretati potragu za Vološinom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Lugansk: Poginuo ruski novinar

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jun.2014

Novinar ruske državne televizije poginuo je u Ukrajini, a njegov kolega se vodi kao nestao, pošto je granatiran položaj na kojem su se nalazili dok su izveštavali o sukobima ukrajinskih i profederalnih snaga nedaleko od Luganska, javila je danas "Rusija-24". ..Ubijen u napadima ukrajinskih snaga...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.