Lavrov: Potrebno hitno primirje u Ukrajini

Izvor: Akter, 27.Avg.2014, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Potrebno hitno primirje u Ukrajini

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je danas da primirje u Ukrajini ne može da bude “talac” razgovora i da “svi treba da prestanu da pucaju” i najavio slanje još humanitarnih konvoja u Ukrajinu pozvavši zapadne partnere da prihvate realnost multipolarnog sveta

“Prva mera za suzbijanje vojne krize je hitno primirje. Najvažnije je da sada svi prestanu da pucaju, da Ukrajina pozove sve regione >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na početak neposrednog nacionalnog dijaloga”, rekao je Lavrov učesnicima omladinskog foruma “Seliger 2014”, prenela je agencija Itar-tas s.

Lavrov je najavio da će Moskva uskoro uputiti u istočnu Ukrajinu još jedan humanitarni konvoj, kao i da će biti još konvoja.

“Imamo razloge da očekujemo da ćemo pronaći konstruktivna tehnička i logistička rešenje, tako da će drugi konvoj uskoro krenuti ka jugoistoku. Siguran sam da to neće biti poslednji”, rekao je Lavrov.

Govoreći o SAD i drugim zapadnim partnerima Rusije, Lavrov je ocenio da oni pokušavaju da odlože sprovođenje principa multipolarnog sveta koji su već realnost.

“Današnji međunarodni odnosi postali su veoma nepredvidivi i uključuju ogroman rizik. Novi model policentričnog sveta zasnovan je na razmatranju faktora pojave novih centara ekonomske i finansijske moći”, kazao je šef ruske diplomatije.

On je ocenio da su opasni pokušaji SAD i Zapada da sačuvaju svoju dominantnu ulogu i da na veštački način odlože primenu principa policentričnog sveta.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Lavrov: Potrebno hitno primirje u Ukrajini

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Avg.2014

MOSKVA - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je danas da primirje u Ukrajini ne može da bude talac razgovora i da svi treba da prestanu da pucaju i najavio slanje još humanitarnih konvoja u Ukrajinu pozvavši zapadne partnere da prihvate realnost multipolarnog svijeta..."Prva mjera za suzbijanje...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.