Kremlj: Poruka na adresu Juščenka

Izvor: S media, 12.Avg.2009, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Poruka na adresu Juščenka

U obraćanju predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva ukrajinskom predsedniku Viktoru Juščenku nema agresivnosti, već konstatacije činjenice do kakvih je rezultata u rusko-ukrajinskim odnosima dovela politika predsednika Ukrajine, izjavio zamenik šefa administracije ruskog predsednika Aleksej Gromov.

On je istakao da je poruka upućena upravo na adresu Juščenka.

Šefica Juščenkovog sekretarijata i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << visoki funkcioner njegove partije Naša Ukrajina Vera Uljančenko ranije danas je izjavila da optužbe predsednika Rusije za pogoršanje rusko-ukrajinskih odnosa nisu upućene predsedniku Ukrajine, već čitavom ukrajinskom narodu.

Ona je izjavila da javno obraćanje Medvedeva predsedniku Ukrajine omogućava zaključak da se "mlado rukovodstvo Rusije pretvara u taoca starih imperijalnih kompleksa, koji primoravaju da se stalno gaji lik spoljnjeg neprijatelja i ravnopravni dijalog sa svim susednim državama zamenjuje jezikom uvreda i pretnji".

Komentarišući tu izjavu, Gromov je rekao da se poruka Medvedeva proizvoljno interpretira.

"Što se, pak, tiče odnosa predsednika Rusije i naše zemlje prema ukrajinskom narodu i ukrajinskoj državi, on je isključivo uvažavajući, topao, bratski", rekao je predstavnik Kremlja, zamolivši novinare da skreću pažnju javnosti upravo na takve mnogobrojne delove poruke Medvedeva, čiji je čitav sadržaj dostupan na internetu.

Možda bi to bar malo otreznilo autore teksta koji je potpisala Uljančenkova, rekao je Gromov, preneo je Itar-Tas s.

U poruci Juščenku Medvedev je naveo da su za Rusiju Ukrajinci bili i biće ne samo susedi, već bratski narod, sa kojim je povezana zajedničkom istorijom, kulturom i regligijom, bliskom ekonomskom saradnjom i rodjačkim i ljudskim vezama, podsetila je agencija.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.