Komorovski za prodaju oružja Ukrajini

Izvor: Blic, 03.Feb.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komorovski za prodaju oružja Ukrajini

Poljski predsednika Bronjislav Komorovski odbio je kao besmislicu da bi Poljska mogla da pošalje svoje vojnike u sukob u Ukrajini, ali prodaja poljskog oružja Kijevu je za predsednika normalna stvar, pošto nema nikakvog embarga.

"Ideja da se poljski vojnici pošalju u Ukrajinu je besmislena... Ali prodaja oružja je normalna stvar. Nema embarga i Poljska ne treba da bude veći katolik od pape", rekao je danas Komorovski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u intervjuu poljskom radiju TOK FM.

Komorovski je naglasio da je u nacionalnom interesu Poljske da u rešavanju ukrajinskog sukoba traži zajednički stav sa Zapadom, ali da je logično da želi da bude u centru traganja za tim rešenjem budući da je sused Ukrajine.

"Posredovanje da se sukob u Ukrajini reši nenasilno je u najboljem interesu Poljske zato što bi vojna pobeda jačeg nad slabijim bila okretanje oružja protiv samog sebe", kazao je poljski predsednik.

Glasove da bi Zapad trebalo da izadje u susret Kijevu i pošalje Ukrajini oružje odbio je u ime zvaničnog Praga šef češke diplomatije Lubomir Zaoralek.

"Novim oružjem jača nastojanje da se sukob reši vojno, što neće dati efekte a suprotno, sukob može da se proširi (...) I kada propadnu pregovori ne možemo da kažemo: sada je kraj, slaćemo oružje. Za Evropsku uniju nema većeg zadatka do da nastoji da se sukob u Ukrajini reši mirnim putem", kazao je juče Zaoralek.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Ukrajini prodajemo oružje, ali ne šaljemo tamo naše vojnike"

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2015

Poljski predsednika Bronjislav Komorovski odbio je kao besmislicu da bi Poljska mogla da pošalje svoje vojnike u sukob u Ukrajini ali prodaja poljskog oružja Kijevu je za predsednika normalna stvar, pošto nema nikakvog embarga...- Ideja da se poljski vojnici pošalju u Ukrajinu je besmislena.. Ali...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.