Kijev razmišlja o kupovini američkih PVO sistema

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2018, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev razmišlja o kupovini američkih PVO sistema

Ukrajina može da iskoristi dodatne prihode državnog budžeta za kupovinu američkih sistema PVO, izjavio je ministar odbrane zemlje Stepan Poltorak, piše portal „Korespondent“.

„Na primer, četiri milijarde dolara bi nam bile dovoljne da kupimo pet divizija sistema PVO ’Patriot‘ i u potpunosti zatvorimo granicu sa Rusijom“, izjavio je ministar odbrane.


Potreban novac bi se mogao naći, kako tvrdi Poltorak, borbom protiv krijumčarenja. Ranije je Vlada Ukrajine usvojila odgovarajući akcioni plan.


Od početka vojne operacije u Donbasu ukrajinska vojska je od Vašingtona dobila oklopna vozila, dronove, radare i drugu opremu.


Prošle godine je američka administracija odobrila isporuke oružja Kijevu, uključujući i prenosive protivtenkovske raketne sisteme "Džavelin". Krajem aprila portparol Stejt departmenta saopštio je da su sistemi „Džavelin“ već isporučeni u Ukrajinu. Vašington je naglasio da Kijev ne može da koristi sisteme na liniji razgraničenja u Donbasu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.