Kijev produžio zakon o posebnom statusu Donbasa

Izvor: RTS, 12.Dec.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev produžio zakon o posebnom statusu Donbasa

Ukrajinski parlament je na vanrednoj sednici produžio zakon o posebnom statusu Donbasa do kraja 2020. godine. Ukupno 320 zastupnika podržalo je odluku koja zahteva najmanje 226 glasa za njegovo odobrenje.
"Član ukrajinskog zakona o posebnom postupku lokalne samouprave u nekim okruzima Donjecke i Luganske regije zameniće brojku 2019. sa 2020.", navodi se u tekstu dokumenta koji je usvojen.
To >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << znači da je zakon o posebnom statusu Donbasa produžen na godinu dana, do kraja 2020. godine, a ukrajinski poslanici nisu izvršili nikakve druge izmene zakona, prenosi Tas.
Dokument stupa na snagu danom objavljivanja.
Zakon "O posebnom statusu lokalne samouprave u nekim okruzima Donjecke i Luganske regije" na snazi je od 18. oktobra 2014. godine, a ukrajinski poslanici su već produžavali njegovo važenje.
Dokument predviđa da odredbe o specijalnom statusu stupe na snagu nakon održavanja demokratskih izbora na teritorijama Donbasa koje Kijev ne kontroliše.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.