Kijev na udaru: Lansirana 31 raketa

Izvor: B92, 23.Nov.2022, 20:04

Kijev na udaru: Lansirana 31 raketa

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas novi zakon koji će ruskim dobrovoljcima koji učestvuju u invaziji na Ukrajinu dati status ratnih veterana.

Prema novom zakonu, status ratnih veterana i ratnih vojnih invalida dobiće i Rusi koji su mobilisani "da pomažu misijama Oružanih snaga Rusije tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštio je Kremlj.

Borci i njihove porodice dobiće niz beneficija i mera socijalne pomoći. Zakon je odobrio Savet Federacije, gornji dom ruskog parlamenta, 16. novembra. Danas, kada ga je Putin potpisao, on je i formalno stupio na snagu

Podsetimo, Rusija je tokom mobilizacije koja je trajala od 21. septembra do 28. oktobra mobilisala oko 300.000 vojnika. Putin je ranije ovog meseca rekao da je oko 80.000 novih regruta poslato u Ukrajinu, dok je oko 50.000 njih bilo uključeno u borbena dejstva. Prema Kremlju, Moskva nema planove za dodatnu mobilizaciju trupa.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da je ka ukrajinskoj prestonici lansirano više od 30 projektila.

"Prema informacijama naše vojske, ka Kijevu je lansirana 31 raketa, od kojih je 21 oborena", rekao je Kličko.

Neki od projektila su pogodili kritične infrastrukturne objekte, rekao je Kličko i dodao: "Trenutno je deo grada bez struje. Takođe je prekinuto i vodosnabdevanje. Činimo sve da večeras obnovimo struju i vodu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.