Kijev: Neredi zbog zakona o ruskom

Izvor: B92, 04.Jul.2012, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Neredi zbog zakona o ruskom

Kijev -- U Kijevu su danas održane demonstracije zbog usvajanja zakona o upotrebi ruskog jezika, a u neredima je povređeno više učesnika protesta i policijaca.

Kako objavljuju ukrajinski mediji, među povređenima je prvak sveta u boksu Vitalij Kličko.

Demonstranti su se okupili ispred zgrade parlamenta, u vreme kada je poslanicima trebalo da se obrati predsednik države Viktor Janukovič.

Okupljeni su se sukobili sa policijom koja je pokušala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ih udalji od zgrade parlamenta, a posle svega Janukovič je odustao od govora. Policija je upotrebila suzavac.

Do demonstracija je došlo nakon što je parlament juče usvojio zakon kojim se državnim institucijama i predstavnicima lokalnih vlasti dozvoljava upotreba ruskog, tamo gde većina stanovnika govori tim jezikom.

Zakon je dobio podršku 248 od 450 poslanika, ali glasanje nije prošlo bez incidenata. Predstavnici opozicije su uništavali opremu za elektronsko glasanje, a u jednom trenutku je došlo i do pesničenja
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kijev: Neredi zbog zakona

Izvor: Akter, 04.Jul.2012

U Kijevu su održane demonstracije zbog usvajanja zakona o upotrebi ruskog jezika, a u neredima ispred zgrade parlamenta povređeno je više učesnika protesta i policijaca, koji su morali da upotrebe suzavac

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.